Sandra Leenders.jpg

Sandra Leenders  |   HR-adviseur

Mijn naam is Sandra Leenders en sinds januari 2017 heb ik me aangesloten bij deze mooie club gepassioneerde no-nonsense HR-professionals.

Het enthousiasme voor dit vak is ontstaan bij het bedrijf van mijn man: een landbouwmechanisatiebedrijf met eigen constructiewerkplaats. Ondernemer en techneut in hart en nieren, door hard werken kunnen groeien, waardoor ook zijn personeelsbestand groeide. Er was volop aandacht voor reparatie en onderhoud aan machines, maar hij merkte ook dat zijn medewerkers een soortgelijke behoefte hadden. Hij wilde de zaken graag  goed regelen voor zijn medewerkers, maar vond dat soms lastig, omdat hij de kennis ervoor niet bezat, maar ook omdat hij er vaak niet de tijd voor had.

De basis voor mijn HR-fundament heb ik gelegd in Deurne, bij Coopmans Bouw. Vervolgens heb ik ruim 12 jaar gewerkt bij IGO-POST in Helmond. Hier kreeg ik te maken met alle aspecten van het vak en in de breedste zin van het woord. Tevens heb ik er veel kennis opgedaan over het werken met mensen met een beperking,

Inmiddels heb ik voor HR Direct een aantal projecten gedraaid / help ik diverse bedrijven in de sectoren horeca, online media, agrarisch, bouw, telecom en engineering.

Hierbij ga ik zorgvuldig te werk, gericht op de business maar ook met een oprechte interesse in mensen en hun professionele & persoonlijke ontwikkeling. Kritisch naar mezelf en naar anderen, maar altijd opbouwend, waar kan met humor en met als doel om samen verder te komen.

Medewerkers bepalen voor een groot deel het succes van de organisatie. Het zijn de medewerkers die met hun kennis, vaardigheden en energie, veranderingen doorvoeren. Je wilt als organisatie deze competenties en kwaliteiten van je medewerkers natuurlijk zo optimaal mogelijk inzetten. Kijken naar mogelijkheden om medewerkers verder te laten groeien en zo je organisatie beter te laten renderen. Om die reden is goed personeelsbeleid cruciaal. Het maakt je bedrijf ook aantrekkelijk voor nieuw talent.

Om dat in goede banen te leiden, daarvoor kom ik graag langs. Mijn kennis en ervaring wil ik graag inzetten om jouw personeelszaken goed te regelen of jou daarin te begeleiden. Ondanks goed personeelsbeleid kan het zijn dat medewerkers vastlopen, er behoefte is aan grip op verzuim of er afscheid genomen moet worden, ook dan kan ik van hulp zijn.

Of er nu behoefte is aan een vast gezicht voor structureel een aantal uren per week, een opdracht voor langere tijd, maar ook voor een korter project. Er is veel mogelijk bij ons, alles om je als klant te ontlasten, zodat je de focus kunt leggen op de business.

 

s.leenders@hrdirect.nl