A 02 februari 2017

Aantrekken van het juiste personeel

Werven en selecteren van personeel vergt tijd en aandacht. Je bent op zoek naar een expert in zijn vakgebied, iemand met goede werkethiek en iemand die in jouw organisatie past. En wanneer je deze werknemer gevonden hebt, wil je hem ook niet meer kwijt.

Tips en tricks om het juiste personeel aan te trekken:

  • Een aansprekende vacaturetekst. Onze klant Cogas Zuid gebruikt hier bijvoorbeeld een korte film voor. Hier wordt een (toekomstige) collega aan het woord gelaten over hoe de functie er uit ziet en wat hij er zelf leuk aan vindt. Het is anders en het valt op. Klik hier om de vacature te bekijken.
  • Ken je doelgroep. Een korte film zal niet iedereen aanspreken. Het is daarom belangrijk om onderzoek te doen naar de doelgroep die je wilt bereiken. Zodra je weet waar de doelgroep naar op zoek is, kan hier op worden ingespeeld. Dit kan onder andere op het gebied van cultuur en arbeidsvoorwaarden. Zo zijn jonge moeders veelal op zoek naar een baan met flexibele arbeidsvoorwaarden.
  • Employer branding. Wat is het imago dat je als bedrijf uit wil stralen? Waarom willen potentiële werknemers bij jouw organisatie werken? 
    Breng naar buiten waarom jouw bedrijf zo speciaal is. Een goed imago uitstralen kan van kleine dingen afhankelijk zijn. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om sollicitaties goed aan te pakken door snel en netjes te reageren. Ook de andere tips dragen bij aan employer branding.
  • SEO (Search Engine Optimalization). SEO zorgt er voor dat jouw vacatures online goed gevonden worden door potentiële werknemers. Een voorbeeld van SEO is extra trefwoorden toevoegen aan de vacature. Er kan met verschillende woorden gezocht worden naar jouw vacature, dus de woorden moeten benoemd zijn om ze te vinden (produktie medewerker en productiemedewerker). Ook is het van belang om in 140 tekens interesse te wekken. Na 140 tekens wordt de tekst afgebroken in de zoekmachine en moet er doorgeklikt worden om verder te lezen. Dan moet de interesse al gewekt zijn.

Heeft jouw organisatie hulp nodig bij het samenstellen van vacatures, het sollicitatiebeleid of het invullen van moeilijke functies? Of wil je het imago van jouw organisatie versterken? HR Direct onderhoud(t) ook je potentiële personeel! 

Info@hrdirect.nl I 0493 326680

shutterstock_141719248.jpg