A 12 december 2016

Is een risico- inventarisatie en evaluatie verplicht?

Werkgevers met één of meer medewerkers in dienst zijn vanuit de Arbeidsomstandighedenwet verplicht om alle risico’s, waar medewerkers tijdens hun werk mee te maken krijgen, in kaart te brengen. Helaas zien wij regelmatig bedrijven waar een en ander niet goed is geregeld, met mogelijke boetes tot gevolg, om nog maar niet te spreken over de gevolgen bij bijvoorbeeld een bedrijfsongeval.

Daarom geven wij je wat tips voor het opzetten van een RI&E:

  • Een werkgever mag de RI&E zelf uitvoeren.
  • Met behulp van de RI&E worden risico’s in de organisatie in kaart gebracht.
  • Nadat risico’s in kaart zijn gebracht moet een plan opgesteld worden waaruit blijkt hoe de werkgever deze risico’s op gaat heffen.
  • Op www.rie.nl kunnen werkgevers een bij hun branche passende én goedgekeurde RI&E opzoeken en deze digitaal in vullen.
  • Vanuit het programma wordt daarna automatisch een rapport en een plan van aanpak opgesteld wat de werkgever kan gebruiken als leidraad om de risico’s op te heffen.
  • Een werkgever met minder dan 25 medewerkers voldoet hiermee aan de wet, terwijl een werkgever met meer dan 25 medewerkers deze RI&E nog moet laten toetsen bij een geregistreerd deskundige. Op www.rie.nl kunt u alle informatie vinden die u nodig heeft. Wij werken in deze samen met ervaren partijen op dit gebied en verwijzen u graag door.

Mocht het niet lukken om de RI&E zelf uit te voeren of kun je er geen tijd voor vrijmaken, neem dan contact met ons op. Onze HR adviseurs kunnen samen met jou de RI&E opstellen en je zodoende behoorlijk wat tijd besparen, met een richtprijs van €600, -. Ook heeft HR Direct veel ervaring met interne communicatie rondom de RI&E en het borgen van het proces binnen het bedrijf.

shutterstock_15724015.jpg