A 06 september 2016

Betaal je jouw werknemers niet te veel?

 
Veel ondernemers zouden graag willen weten of ze hun medewerkers te veel of juist te weinig betalen. Vaak heb je als ondernemer een netwerk om je heen waarin je kunt nagaan of je je medewerkers goed beloont. Maar hoe verhoudt zich dat in een groter geheel of tot de branche waarin je werkt?

Vandaar dat wij bij onze relaties willen polsen of zij mee zouden willen werken aan een anonieme benchmark op functieniveau. Alleen diegenen die meedoen, krijgen de uitslag van het onderzoek. Je krijgt van ons terug hoe ‘de omgeving’ dezelfde functie beloont, dus: monteurs vergelijken met monteurs, constructeurs met constructeurs, enzovoorts.
 
Met de uitslag kun je je voordeel doen. Betaal je wellicht onder het gemiddelde en heb je ‘last’ van een hoog verloop? Onderzoek dan de relatie met bovengenoemde eens. Andersom kan ook zijn dat je juist (ruim) bovengemiddeld betaalt. Wellicht is het mogelijk om gericht de personeelskosten te laten zakken, zodat de kostprijs per product ook daalt. De benchmark zal alleen worden uitgevoerd bij voldoende aanmeldingen van dezelfde branche.
 
Ben je nieuwsgierig hoe jij of jouw bedrijf haar medewerkers beloont en wil je meedoen aan de benchmark?

Neem contact met ons op!
Dat kan via 0493-326680 of info@hrdirect.nl

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van trends, actualiteiten en het HR Direct nieuws? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.