Nieuws

 

Belangrijke wijzigingen Wet Arbeidsmarkt in Balans A 09 juli 2019

De Wet Werk en Zekerheid (2015) wordt opgevolgd door de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) per 1 januari 2020. Het nieuwe kabinet wil het voor werkgevers aantrekkelijker maken om mensen in vaste dienst te nemen. De WAB brengt belangrijke wijzigingen aan in de regels voor flexwerk en het ontslagrecht. Deze wijzigingen hebben naar alle waarschijnlijkheid ook invloed op jouw onderneming. 

Lees meer
Premies werknemersverzekeringen in 2020 lager A 09 juli 2019

medium_shutterstock_62624842(klein formaat).jpg

Werkgevers zijn in 2020 waarschijnlijk goedkoper uit dan dit jaar. Bijna alle premies zullen in 2020 lager zijn dan in 2019. Dat blijkt uit de juninota 2019 die het UWV heeft gepubliceerd.

Lees meer
Talentmanagement A 15 juni 2019

Wanneer werknemers zich bewust zijn van hun sterke punten kunnen zij excelleren op taken die hen goed liggen. Daarnaast helpt het
hen bij het omgaan met taken die ze lastig vinden. Werknemers die de invulling van hun functie kunnen afstemmen op hun
kwaliteiten hebben meer zelfvertrouwen, zijn meer bevlogen en verzuimen minder.

Lees meer
Een personeelshandboek, waarom? A 20 april 2019

Waar wordt gewerkt, is duidelijkheid en structuur nodig. Anderzijds houden wij mensen graag van een gezonde dosis vrijheid en ruimte om in ons werk te kunnen ‘bewegen’. Om de juiste balans te creëren en discussie, of vervelender nog conflictsituaties, te voorkomen is het raadzaam een transparant personeelshandboek voor je organisatie te gebruiken. Een handboek met de nodige ‘huisregels’ welke voor alle medewerkers binnen de organisatie gelden.    

Lees meer
Stijging arbeidsongevallen A 29 maart 2018

Ik las deze week een artikel op omroep brabant over een bedrijfsongeval en de geëiste boete van € 40.000. Helaas komen er steeds meer arbeidsongevallen voor. Dat komt vooral doordat bedrijven zich niet genoeg bezighouden met de veiligheid. Met een RI&E breng je risico's in kaart. Hoe?

Lees meer
Wijzigingen Arbowet 1 juli 2017 A 30 juni 2017

De  Arbowet wijzigt op 1 juli 2017.
Waar moet jouw organisatie rekening mee houden?
En wat betekent dit voor het contract met de bedrijfsarts?

Lees meer
HR Professionals (ZZP) - GEZOCHT! A 20 februari 2017

Vind jij het leuk om MKB bedrijven te ontzorgen? Ben jij DE spil tussen directie en personeel? Zie je de uitdaging
verschillende projecten naar je toe te trekken? En heb jij je sporen verdiend op gebied van HR op operationeel,
tactisch en/of strategisch niveau? Dan ben jij de juiste aanvulling op ons team.

Lees meer
Tips en tricks om het juiste personeel aan te trekken A 02 februari 2017

Werven en selecteren van personeel vergt tijd en aandacht. Je bent op zoek naar een expert in zijn vakgebied, iemand met goede werkethiek en iemand die in jouw organisatie past. En wanneer je deze werknemer gevonden hebt, wil je hem ook niet meer kwijt.

Lees meer
Is een risico- inventarisatie en evaluatie verplicht? A 12 december 2016

Wanneer ben je verplicht een risico- inventarisatie en evaluatie uit te voeren? Waar kun je de juiste RI&E vinden voor jouw organisatie? Hoe kun je deze makkelijk zelf uitvoeren? En ben jij verplicht om de RI&E te laten toetsen?

Lees meer
Yes, we mogen weer! Beoordelingsgesprekken! A 01 november 2016

December is in zicht, heb jij ze al gepland?

Geloof het of niet, uit onderzoek is gebleken dat het 82% van de medewerkers motiveert als zij erkenning krijgen voor de inspanningen die zij leveren. Hoe zorg je voor erkenning?
Door het voeren van een GOED gesprek met jouw medewerkers.

Lees meer
HR Direct scan A 17 oktober 2016

Benieuwd hoe je binnen je organisatie tijd en geld kunt besparen op gebied van personeel? Of is je organisatie toe aan een professionaliseringsslag op gebied van personeelszaken maar weet je de vinger niet op de zere plek te leggen?

Wij voeren een kosteloze HR scan voor je uit die als blauwdruk kan dienen voor het verbeteren van jouw personeelsbeleid. Interesse? Bel Jolanda 06-12565791 of Angela 06-19042674 voor meer informatie of het maken van een vrijblijvende afspraak!

Lees meer
Betaal je jouw werknemers niet te veel? A 06 september 2016

Veel ondernemers zouden graag willen weten of ze hun medewerkers te veel of juist te weinig betalen. 
Vaak heb je als ondernemer een netwerk om je heen waarin je kunt nagaan of je je medewerkers goed beloont.
Maar hoe verhoudt zich dat in een groter geheel of tot de branche waarin je werkt?

Door mee te doen aan onze benchmark kom je hier achter. 
 

Lees meer
Werken met een zzp'er A 06 september 2016

Wanneer je werkt met zzp'ers zijn er verschillende zaken waar je rekening mee kunt houden als opdrachtgever om de samenwerking met de opdrachtnemer zo soepel mogelijk te laten verlopen. Sinds 1 mei 2016 geldt een nieuwe wet, de wet DBA. Wat is er veranderd en waar moet je op letten? Waar moet je aan denken als je met een zzp'er gaat werken?

Lees meer
Wet Verbetering Poortwachter: hoe voorkom ik een loonsanctie? A 06 september 2016

De Wet Verbetering Poortwachter is in 2002 in werking getreden. Doel is om langdurig verzuim tegen te gaan. Werkgevers en werknemers hebben gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de re-integratie van werknemers. Voldoen zij hier niet aan, dan kunnen er loonsancties gegeven worden. 
In 2015 zijn er aan ongeveer 3500 bedrijven loonsancties opgelegd. Gemiddeld zijn de kosten van een loonsanctie zo'n €33.000. Het is dus meer dan de moeite waard om tijdig maatregelen te treffen om de loonsanctie te voorkomen. 

Lees meer
Rechtsbijstand verzekerd? Gratis advocaat! A 11 april 2016

Dat klinkt aantrekkelijk. En dat is het ook, helemaal sinds vandaag!

Lees meer
Deeltijd HRM voortaan verder onder de naam HR Direct A 29 maart 2016

Met ingang van 1 januari 2016 is Guido Goorts mede-eigenaar geworden van Deeltijd HRM. Hans Leenen die Deeltijd HRM in 2013 startte werkte al enige tijd samen met Recht Direct een van de bedrijven van Guido Goorts. Het bleek dat de dienstverlening van beide bedrijven erg goed op elkaar aansloot. Daarom is besloten om vanaf 1 januari samen verder te gaan.

Lees meer
MKB Ondernemers A 29 maart 2016

Uit onderzoek is gebleken dat MKB ondernemers vaak slecht op de hoogte zijn van de geldende wet-/regelgeving, rechten van medewerkers, ziekte en verzuimregels (b.v. wet poortwachter) en dus niet (onvoldoende) kunnen inschatten welke risico’s hen boven het hoofd hangt.  De redenen die het vaakst genoemd werden waren; tijdgebrek en gebrek aan motivatie om de steeds wisselende wetgeving te volgen.
Dit kan HR Direct voor u uit handen nemen! Bel nu met Jolanda via 0493-326680 om de mogelijkheden te bespreken.

Lees meer
Tot ziens VAR, hallo VBO! A 09 februari 2016

Er werd al een tijdje over gepraat, maar nu gaat het dan toch echt gebeuren: de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) gaat verdwijnen. Op 2 februari is de Eerste Kamer akkoord gegaan met het wetsvoorstel Deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA). Met de komst van deze wet verdwijnt de VAR per 1 mei 2016.

Lees meer